# STATE-WIDE MATERNAL AND CHILD HEALTH CONFERENCE Friday 1 March 2019















#### **State-wide MCH Conference:**

### **Learnings from the Evidence and Future Directions**

### Agenda (subject to change)

8.45am	Conference Co-Chairs (and Welcome to Country)
9.00am – 9.20am (15-20 mins)	Opening Address Jenny Mikakos MP Minister for Health and Minister for Ambulance Services
9.20am – 10.05am (45 mins)	Child Death Inquiries: relevant themes for MCH Liana Buchanan Principal Commissioner for Children and Young People Commission for Children and Young People
10.05am – 10.25am (20 mins)	Mandatory Reporting Linda Gerdtz Statewide Principal Practitioner for Families and Children Department of Health and Human Services
10.25am – 11.10am (45 mins)	Morning Tea
11.10am – 12.10pm (60 mins)	MCH Legal Obligations: Privacy, Consent and Documentation Kristine Minghella MAV Insurance Counsel Municipal Association of Victoria
12.10pm – 12.55pm (45 mins)	Clinical Update: From Gums To Bums – Common Gastrointestinal Surgical Presentations In Children Associate Professor Sebastian King Colorectal Surgeon, Department of Paediatric Surgery The Royal Children's Hospital
12.55pm – 1.40pm (45 mins)	Lunch
1.40pm – 2.10pm (30 mins)	Principal MCH Nurse Address  Marcia Armstrong  Principal MCH Nurse Advisor  Department of Health and Human Services
2.10pm – 2.40pm (30 mins)	Clinical Update: SUDI Jane Wiggill Manager Health & Advocacy Red Nose Australia

# STATE-WIDE MATERNAL AND CHILD HEALTH CONFERENCE Friday 1 March 2019



## VICTORIA State Government MUNICIPAL ASSOCIATION OF VIC

### Agenda continued (subject to change)

2.40pm – 3.10pm (30 mins)	Clinical Update: Paediatric Eye Disease – Red Flags and Common Complaints Sandra Staffieri Clinical & Research Orthoptist - Centre For Eye Research Australia Retinoblastoma Care Coordinator - The Royal Children's Hospital
3.10pm – 3.40pm (30 mins)	Clinical Update: Introduction To Solids – Making Sense of the Guidelines Professor Karen Campbell Professor of Population Nutrition, Institute for Physical Activity and Nutrition Deakin University
3.40pm – 3.55pm (15 mins)	Closing Address Kerry Thompson Chief Executive Officer, Municipal Association of Victoria
4.00pm	Close (by Conference Co-Chairs)

#### **CPD – 5.5 hours**