STATE-WIDE MATERNAL AND CHILD HEALTH CONFERENCE Friday 26 October 2018

















State-wide MCH Conference – Bridging The Gaps

Agenda (subject to change)

Chairs: Amy Clemens from Surf Coast Shire Council, and Laura Page from Monash City Council

8.45am – 8.55am (10 mins)	Welcome to Country Aunty Zeta Thomson
8.55am – 9am (5 mins)	Welcome Kerry Thompson Chief Executive Officer Municipal Association of Victoria
9am – 9.20am (15-20 mins)	Opening Jenny Mikakos MP Minister for Families and Children, Minister for Early Childhood Education and Minister for Youth Affairs
9.20am – 9.30am (10 mins)	MAV Update Clare Hargreaves Manager Social Policy Municipal Association of Victoria
9.30am – 10.30am (60 mins)	Yarning Circle – holistic and culturally appropriate care for Aboriginal women and their families members of the Koori Maternity Services Workforce, Victoria Aboriginal Health Workers, Aboriginal Health Practitioners & non-Aboriginal Midwives Koori Maternity Services and the Victorian Aboriginal Community Controlled Health Organisation (VACCHO)
10.30am – 11am (30 mins)	Morning Tea
11am – 11.30am (30 mins)	Family Violence and Women With Disabilities Kelly Parry - Family Violence Workforce Development Officer Women with Disabilities Victoria Edwina Breitzke - Senior Family Violence Officer & Workforce Development Officer Women with Disabilities Victoria
11.30am – 12.30pm (60 mins)	Family Violence and Child Information Sharing Reforms (includes panel discussion) Stacey Gabriel - Director, Pretention and Health Promotion Branch, DET Lisa Gandolfo - A/Executive Director, Strategy and Integration Division, DET Rachael Green - Director, Risk Management and Information Sharing Family Safety Victoria Dr. Apita Morris - Family Violence Principal Practitioner, Office of Professional Practice
	Dr Anita Morris – Family Violence Principal Practitioner, Office of Professional Practice Department of Health and Human Services

STATE-WIDE MATERNAL AND CHILD HEALTH CONFERENCE Friday 26 October 2018

















12.30pm – 1.15pm	Lunch
(45 mins)	Yarning Circle for those who want to continue the conversation
1.15pm – 1.55pm (40 mins)	Power Half-Hour – policy/practice updates (10 mins each) – panel on stage MABELS: a best practice model in early intervention family violence support Anita Koochew – Community Lawyer & Marika Manioudakis – Manager, Major Projects Eastern Community Legal Centre
	Toddler Development Instrument – Comprehensive Monitoring Cathie Nolan – Director, Comprehensive Monitoring Project and Dr Kim Thomson – Project Manager, Comprehensive Monitoring Project Department of Education and Training
	Baby's teeth need brushing too! Launching the initiative Gillian Lang Health Promotion Project Officer, Dental Health Services Victoria
	 Queen Elizabeth Centre: meeting the need for early parenting services in a more timely and responsive way Helen Cunningham Director of Services and Operations The Queen Elizabeth Centre
1.55pm – 3.55pm	Clinical Updates
(120 mins)	 DET Professional Development Training for Autism (30 min presentation) Dr Josephine Barbaro, PhD Senior Research Fellow, Olga Tennison Autism Research Centre La Trobe University
	 Recent Developments in Food Allergy (30 min presentation) Dr Jennifer Koplin Group Leader, Population Allergy Murdoch Children's Research Institute
	Breastfeeding, Tongue Ties and Jaundice Management (60 min presentation) Dr Gillian Opie Neonatal Paediatrician, IBCLC Head of Unit, Mercy Health Breastmilk Bank, Mercy Hospital For Women
3.55pm – 4pm (5 mins)	Closing Marcia Armstrong Principal MCH Nurse Advisor Department of Education and Training
4pm	Close

CPD - 5 hours